Volvo C30

Källa: http://www.aftonbladet.se/kampanj/volvo/article4863379.ab


Succé för Volvo - Vampyren

29 april släpptes dvd:n av filmen Twilight till de svenska fansen. Tack vare vampyren Edward har Volvo nått en yngre publik i USA.

Efter fyra minuters exponering i filmen har intresset exploderat för Volvos C30-modell.

 

I slutet av förra året hade filmen Twilight premiär i USA och Sverige. Onsdag 29 april släpptes dvd:n till de svenska fansens förtjusning. Filmen är baserad på boken ”Om jag kunde drömma” av Stephanie Meyer – en del i den populära bokserien om vampyren Edward.

”Glöm en prins med en häst – jag vill ha en vampyr med en Volvo”. Så lyder budskapet på en av de Twilight t-shirts som har dykt upp i filmens kölvatten. Att vampyren Edvard kör en Volvo C30 i Twilight har fått stort genomslag. En bidragande faktor är att den silverfärgade Volvon har fått en ovanligt stor exponering i filmen – hela fyra minuter på vita duken.

Stort intresse för bilen

Redan innan filmen släpptes i USA så översvämmades Volvo med förfrågningar om modellen C30.

– Vi visste att den skulle attrahera en viss demografisk grupp, men vi trodde inte att den skulle skapa så här mycket snack innan filmen ens kommit ut, säger Linda Swick, president of International Promotions till Variety.

I filmen kör den populäre skådespelaren Robert Pattison en Volvo C30 – i Stephanie Meyers böcker kör dock ”Edward Cullen” en silverfärgad Volvo S60R.

Bilen har en femcylindrig 2,5-liters turbomotor som ger 295 hästkrafter. De stora bromsskivorna skvallrar om att det är Volvos prestandavagn. All Wheel Drive och en ställbar fjädring gör att den ligger klistrad under vampyrens utflykter.

I Sverige förknippar vi Volvo C30 med ett hållbart miljötänkande – i USA är dock bilkulturen lite annorlunda och Volvo C30 uppfattas där först och främst som en sportig bil. Innan filmen hade Volvo C30 endast förekommit i ett fåtal exponeringar för de amerikanska köparna. Nu kommer modellen för alltid att förknippas med den godhjärtade blodsugaren.

 

 

- Just som jag förstog, det måste gå förbannat bra för volvo. Synd att Edward Cullen inte hade en Saab..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0